Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/10/2007

Δήλωση Π.Λαφαζάνη σχετικά με την ανακοίνωση της "Marfin Investment Group" (MIG) για τον έλεγχο του 14% του ΟΤΕ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β' Πειραιά, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της “Marfin Investment Group” (MIG) για τον έλεγχο του 14% του ΟΤΕ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κατοχή από την MIG του 14% του ΟΤΕ, την ίδια ώρα που κατέχει εμμέσως άλλο ένα μεγάλο ποσοστό του ΟΤΕ μέσω funds τα οποία, ταυτόχρονα, είναι μέτοχοι του ΟΤΕ και βασικού συμμέτοχοι της MIG, καταδεικνύουν ότι έχει, σχεδόν, χαθεί από το δημόσιο ο έλεγχος του ΟΤΕ και ο τελευταίος έχει, περίπου, παραδοθεί σε κερδοσκοπικά κεφάλαια, με επικεφαλής τον Εμίρη του Ντουμπάι.

Η τραγική αυτή εξέλιξη για τις προοπτικές του ΟΤΕ και της χώρας, σημειώνεται την ώρα που η ΔΕΗ παρέδωσε πλήρως στον Αιγύπτιο μεγιστάνα κ. Σαουϊρις (Wind) και μάλιστα έναντι ευτελούς τιμήματος, την εταιρεία τηλεπικοινωνιών TELLAS, μαζί με το μοναδικό δίκτυό της.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρνει ακέραιες τις ευθύνες για αυτές τις δραματικές εξελίξεις που εκποιούν όχι μόνο τις τηλεπικοινωνίες αλλά και το παρόν και το μέλλον της χώρας, ενώ υποθηκεύουν την ίδια την ασφάλειά της και τα πιο ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.

To Γραφείο Τύπου