Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/11/2005

Π.Λαφαζάνης: "Η δημοσιονομική πρόοδος, που επικαλείται ο κ. Αλογοσκούφης, δεν υπάρχει και είναι απολύτως πλασματική"

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη για την έκθεση δημοσιονομικής προόδου και τα προβλήματα με την τιτλοποίηση, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η δημοσιονομική πρόοδος, που επικαλείται ο κ. Αλογοσκούφης, δεν υπάρχει και είναι απολύτως πλασματική. Αυτά που υπάρχουν είναι οι σκληρές αντικοινωνικές πολιτικές λιτότητας, ξεπουλήματος των δημόσιων επιχειρήσεων, περαιτέρω διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και περικοπών στις δημόσιες επενδύσεις και τις κοινωνικές δαπάνες. Η κυβέρνηση, με το νέο προϋπολογισμό, προετοιμάζει για το 2006 μια νέα ακόμα πιο σκληρή επίθεση στα λαϊκά εισοδήματα, που θα συνοδευτεί και με μία νέα φοροεπιδρομή, η οποία θα καταστεί εντονότερη αν δεν εγκριθεί από την Ε.Ε. η λογιστική αλχημεία της τιτλοποίησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο.

Σήμερα χρειάζεται ένα μεγάλο μέτωπο των εργαζομένων για να ηττηθούν οι πολιτικές της κυβέρνησης και οι νεοφιλελεύθερες δικομματικές συναινέσεις, προκειμένου να ανοίξει μια νέα πορεία της χώρας όπου οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους θα βρεθούν πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

To Γραφείο Τύπου