Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/11/2005

Απέσυρε εκ νέου την ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό για την Ολυμπιακή Αεροπορία ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος, αφού, αντί του Πρωθυπουργού, παρουσιάστηκε πάλι να απαντήσει ο Υφυπουργός Μεταφορών

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Απέσυρε εκ νέου την ερώτησή του προς τον Πρωθυπουργό για την Ολυμπιακή Αεροπορία ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος, αφού, αντί του Πρωθυπουργού, παρουσιάστηκε πάλι να απαντήσει ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Νεράντζης.

Παίρνοντας τον λόγο επί διαδικαστικού, ο Αλ. Αλαβάνος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Σήμερα είναι η ώρα του Πρωθυπουργού. Το άρθρο 129, παρ. 3 αναφέρει ότι ο Πρωθυπουργός μια φορά τουλάχιστον την βδομάδα και σε δύο τουλάχιστον ερωτήσεις που επιλέγει απαντά ο ίδιος, εκτός αν το θέμα της ερώτησης είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας Υπουργού, οπότε απαντάει εκείνος.

Την άλλη φορά μου είχατε απαντήσει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Πρωθυπουργό ο Υφυπουργός. Όμως γίνεται σαφής διάκριση στο ίδιο άρθρο, στην ίδια παράγραφο, ανάμεσα στις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του υπουργού και του υφυπουργού.»

Και τόνισε: «Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών βρίσκεται στην Αθήνα, κι αν ήταν κρυολογημένος, στην θέση του θα μπορούσε να έρθει ο εμπλεκόμενος Υπουργός Οικονομίας Γ Αλογοσκούφης, που συμμετείχε στην πρόσφατη μεγάλη σύσκεψη της κυβέρνησης με την σύμβουλο εταιρεία για την αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής. Στη σύσκεψη αυτή παρέστησαν ορισμένοι υφυπουργοί, όπως ο κ. Π. Δούκας, αλλά όχι ο κ. Νεράντζης.»

Κατόπιν αυτού, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι πρόκειται για περιφρόνηση του Κοινοβουλίου από την κυβέρνηση και ότι αποσύρει την ερώτησή του, αλλά θα την επανακαταθέσει την επόμενη εβδομάδα.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Νεράντζης, αφού αναφέρθηκε στην ερμηνεία του Κανονισμού βάσει του άρθρου 167, τόνισε, απευθυνόμενος στον κ. Αλαβάνο «Δεν θα επιλέγετε εσείς τους υπουργούς που θα σας απαντήσουν».

Απαντώντας, ο Αλ. Αλαβάνος κατέληξε: «Λίγη σεμνότητα και λίγη ταπεινότητα από την κυβέρνηση και από εσάς προσωπικά θα έκανε καλό σε όλους μας».

To Γραφείο Τύπου