Skip to main content.
31/10/2007

Αναίτια διακοπή εκπομπής δημοσιογραφικής έρευνας με ελληνικές και διεθνείς διακρίσεις

Ερώτηση Τ.Κουράκη, Χ.Καστανίδη προς τον Υπουργό Επικρατείας

Μετά από 12 χρόνια σημαντικής δημοσιογραφικής έρευνας, η οποία αναγνωρίσθηκε και τιμήθηκε και εκτός της χώρας μας, η τηλεοπτική εκπομπή Mixer που παρουσιάζεται 6-8 φορές το χρόνο, διακόπηκε από τη Γενική Διεύθυνση της ΕΤ – 3 με την προφορική εκ μέρους της αιτιολόγηση ότι αυτό γίνεται για λόγους εξοικονόμησης κόστους.

Την ίδια στιγμή που δαπανώνται πολλαπλάσια χρήματα για αμφιβόλου ποιότητας εκπομπές, τα πέντε χιλιάδες  (5.000) ευρώ που κοστίζει ανά επεισόδιο η τηλεοπτική εκπομπή MIXER, θεωρήθηκε ότι πρέπει να περικοπούν.

Εκπομπή που το κοινό αγκάλιασε, που επεισόδιά της προβάλλονται σε σχολεία και πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, που τα σχόλια του συνόλου του τύπου είναι εγκωμιαστικά, που τα διεθνή βραβεία της αντανακλούν στη χώρα μας και την τιμούν, η Γενική Διεύθυνση της ΕΤ-3  κρίνει ότι πρέπει να διακοπεί!

Είναι προφανές πως δεν είναι η ποιότητα της εκπομπής αλλά η θεματολογία της, η αιτία της διακοπής της. Θέματα όπως η διαφθορά, οι παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι μυστικές πτήσεις της CIA σε ευρωπαϊκό έδαφος, οι παράνομες απαγωγές κ.λ.π. ενοχλούν την κυβερνητική ΕΤ-3.

Επειδή  η διακοπή της εκπομπής αυτής έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο και άλλων εξίσου σοβαρών εκπομπών της ΕΤ-3 που καρατομήθηκαν (Τρίτη Ματιά, Αρχείο, Μητρόπολη του Κόσμου) και στο συστηματικό παραμερισμό έγκυρων δημοσιογράφων στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.    Προτίθεται να εξετάσει την χωρίς καμία τεκμηρίωση διακοπή της συγκεκριμένης σημαντικής εκπομπής;

2.    Ποια μέτρα θα λάβει ώστε τόσο το MIXER όσο και άλλες σημαντικές τηλεοπτικές παραγωγές δημοσιογραφικής έρευνας να μην διακόπτονται με αδιαφανείς διαδικασίες;

Οι Ερωτώντες  Βουλευτές

Χάρης Καστανίδης

Αναστάσιος Κουράκης