Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/10/2007

Δήλωση Πάνου Τριγάζη με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης του νέου γύρου συνομιλιών στο πλαίσιο του ΟΗΕ για τη διαφορά Ελλάδας-ΠΓΔΜ

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Ο ΟΗΕ

 ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Με την ευκαιρία της αυριανής έναρξης του νέου γύρου συνομιλιών στο πλαίσιο του ΟΗΕ για τη διαφορά Ελλάδας-ΠΓΔΜ, ο Π. Τριγάζης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ευχόμαστε να αποδώσει η προσπάθεια στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Όμως, η προσπάθεια αυτή δεν αρκεί για να βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση. Απαιτούνται πρόσθετες πρωτοβουλίες - που δυστυχώς έχουν καθυστερήσει πολύ - για την προσέγγιση και τη συνεννόηση με τη γειτονική μας χώρα. Να αποκρουστούν και να απομονωθούν οι εθνικιστικές κραυγές. Να αποφύγουμε αυτό που συνέβη στο παρελθόν, δηλαδή τον εγκλωβισμό στο ζήτημα του ονόματος. Να πάψουμε να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος, δηλαδή τον ορίζοντα μιας πολιτικής ειρήνης και πολυδιάστατης ασφάλειας στα Βαλκάνια, με βάση το απαραβίαστο των συνόρων και την αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία για το συμφέρον όλων των λαών της περιοχής.  

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων