Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/11/2007

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. TOY ΣΥΡΙΖΑ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΝΔΑΝΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Μετά την τριτολογία του Πρωθυπουργού στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής για το περιβάλλον και δεδομένου ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δεν έδωσε τον λόγο στον Πρόεδρο του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς για να απαντήσει, ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για το θέμα του λατομείου της Κανδάνου ο Πρωθυπουργός δεν είπε την αλήθεια. Επιχείρησε να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει, συγχέοντας τη λειτουργία του λατομείου με την επέκτασή του. Το λατομείο αυτό έχει πάρει άδεια από παλιά στη βάση της λατομικής ζώνης που υπήρχε και η άδεια που δόθηκε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο με επικεφαλής τον κ. Κατσανεβάκη ήταν για 59.8 στρέμματα. Το λατομείο διεκδικούσε πάντα 347.9 στρέμματα, μέσα στα οποία πια θα περιλαμβάνονταν το ιστορικό φαράγγι που έγινε ο αγώνας ενάντια στους ναζιστές, ο δρόμος μνημείο, το δάσος και το ποτάμι. Την  έγκριση για επέκταση την παίρνει με απόφαση του 2007 του Περιφερειάρχη της Ν.Δ. του κ. Τσόκα.

Πέρα απʼ αυτό ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς είπε: Πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό το ιστορικό μνημείο και το μνημείο φυσικού κάλους. Ο Πρωθυπουργός ο κ. Καραμανλής δεν είπε καν τη θέση που έχει σʼ αυτό το ζήτημα.

To Γραφείο Τύπου