Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/11/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΣΥΝ Με αφορμή την κλήση σε απολογία 12 μαθητών και το «μάθημα δημοκρατίας» στους αγωνιζόμενους μαθητές του Πρωθυπουργού στη Βουλή

Με αφορμή την κλήση σε απολογία 12 μαθητών, με την κατηγορία για φθορές σε σχολείο κατά τη διάρκεια περσινής διήμερης κατάληψης και το «μάθημα δημοκρατίας» στους αγωνιζόμενους μαθητές του Πρωθυπουργού στη Βουλή κατά την απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, το Γρ. Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Η ποινικοποίηση αγώνων δεν πρόκειται να μειώσει την ένταση των αντιδράσεων για το χάλι της παιδείας. Οι μαθητές όπως και οι φοιτητές, αλλά και οι αγρότες παλιότερα, δεν πρόκειται να παραιτηθούν από τα δίκαια και αυτονόητα αιτήματά τους, όσες κάμερες ή ποινικές διώξεις και να επιστρατευθούν.

Ο κ. Πρωθυπουργός επιχείρησε να εμφανιστεί υπερασπιστής της δημοκρατίας κατηγορώντας τους αγωνιζόμενους μαθητές για αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Θυμίζουμε στον κ. Πρωθυπουργό ότι οι καταλήψεις αποφασίζονται δημοκρατικά, με καθολικές γενικές συνελεύσεις. Το πώς πραγματικά αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη δημοκρατία το «μαθαίνουν» οι μαθητές όταν σύρονται στα δικαστήρια. Αυτή είναι η δική της εκδοχή για τη δημοκρατία.  

Εκφράζουμε την οργή μας για την ποινικοποίηση των αγώνων και συμπαραστεκόμαστε στους αγωνιζόμενους μαθητές και μαθήτριες.

To Γραφείο Τύπου