Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/11/2007

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝασπισμού αποτελούμενη από τους Θανάση Πετράκο, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και Διονύση Θωμά, μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. Λακωνίας, συναντήθηκε σήμερα με τον Αντιπρόεδρο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας, κ. Ντίνο Τσερώνη. Τον ενημέρωσαν για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στη μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Σπάρτης και την απαράδεκτη πολιτική δίωξη που γίνεται στην γιατρό - νεφρολόγο Ανδριάνα Τζουγανάτου. Τόνισαν ότι: ο διοικητής κ. Βιρβίλης και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου με χαλκευμένες κατηγορίες την καταδίκασαν σε στέρηση μισθών 3 μηνών, ποινή υπηρεσιακά ανυπόστατη, πολιτικά απαράδεκτα και νομικά διάτρητη και παράνομη αφού δεν έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν ποινή πέρα των 10 ημερών. Τον ενημέρωσαν επίσης ότι εκκρεμούν εις βάρος της ιατρού Ανδριάνας Τζουγανάτου άλλες 2 ΕΔΕ με ανυπόστατες κατηγορίες. Ζήτησαν να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη και μη νόμιμη ποινή που έχει επιβληθεί.

Επίσης τον ενημέρωσαν για την απαράδεκτη συμπεριφορά και τους τραμπουκισμό εις βάρος του Προέδρου του Συλλόγου Νεφροπαθών Λακωνίας από τον διευθυντή της μονάδας κ. Παύλο Ανάση. Ζήτησαν την παρέμβασή του: 1) Για να αποκατασταθεί η σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου διότι αυτή η κατάσταση είναι εις βάρος των ασθενών και της παροχής υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας και 2) Να σταματήσουν οι πολιτικές διώξεις εις βάρος της ιατρού Ανδριάνας Τζουγανάτου και τα «παιχνίδια» στις πλάτες των ασθενών. Τέλος τόνισαν ότι αν χρειαστεί θα ζητήσουν συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο.

Ο κ. Τσερώνης τόνισε ότι  θα εξετάσει άμεσα όλα τα θέματα που του έθεσε η αντιπροσωπεία του ΣΥΝασπισμού.

To Γραφείο Τύπου