Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2007

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Για τα Σκόπια αναχωρεί σήμερα στις 12 ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, εγκαινιάζοντας μια σειρά επισκέψεων σε βαλκανικές πρωτεύουσες. Στην αντιπροσωπεία συμμετέχει ο Πάνος Τριγάζης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλαμβάνει συναντήσεις με ευρύ φάσμα πολιτικών δυνάμεων της γείτονος, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την εξομάλυνση και την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών καθώς και γενικότερα για την προώθηση της ειρήνης, της συνεργασίας και της κοινής ασφάλειας στα Βαλκάνια.

Κορύφωμα της επίσκεψης θα αποτελέσουν οι συναντήσεις που θα έχει ο Πρόεδρος του ΣΥΝ αύριο, Τετάρτη 7/11, ώρα 11 π.μ. (τοπική ώρα), με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπράνκο Τσερβενκόφσκι (τοπική ώρα)  και τον Πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι (12:00) (τοπική ώρα). Προηγουμένως η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ θα έχει συναντήσεις με αντιπροσωπεία της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Ιγκόρ Ιβανόφσκι και την πρώην  Υπουργό Εξωτερικών Ιλίνκα Μίτρεβα ( στις 9 π.μ.) (τοπική ώρα) και στη συνέχεια με τον Πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος Λιούμπισα Ιβάνοφ (10 π.μ.) (τοπική ώρα).

Σήμερα το βράδυ ο Αλ. Αλαβάνος θα έχει συναντήσεις στις 19.00 (τοπική ώρα) με Έλληνες επιχειρηματίες στην πρεσβεία της Ελλάδας, ενώ αργότερα, στις 20.30  (τοπική ώρα) θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του η Πρέσβειρα της Ελλάδας στα Σκόπια, κα. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι και η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ θα αναχωρήσει από τα Σκόπια για την επιστροφή στην Αθήνα μέσω Θεσσαλονίκης.

To Γραφείο Τύπου