Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2005

Έληξαν οι εργασίες της Συνόδου της ΚΠΕ η οποία είχε ως αντικείμενο την έγκριση υποψηφιοτήτων για τις τρεις μεγάλες πόλεις ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών

Σύνοδος ΚΠΕ 5-6 Νοεμβρίου 2005

Έληξαν οι εργασίες της Συνόδου της ΚΠΕ που έγινε, με διευρυμένη σύνθεση και συμμετοχή των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και η οποία είχε ως αντικείμενο την έγκριση υποψηφιοτήτων για τις τρεις μεγάλες πόλεις ενόψει των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ ενέκρινε, κατά πλειοψηφία, την εισήγηση της ΠΓ που παρουσίασε ο Υπεύθυνος για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Β.Αποστόλου, σύμφωνα με την οποία επαναβεβαιώνεται η πολιτική και η τακτική του κόμματος για τις δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές, ενόψει και της κατάθεσης από την κυβέρνηση των συγκεκριμένων αλλαγών στον τρόπο εκλογής.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση για την υποψηφιότητα του Τ.Κουράκη, επικεφαλής της κίνησης «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της Οικολογίας», για το Δήμο της Θεσ/νίκης. Επίσης, ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση για τον Θ.Δρίτσα, επικεφαλής του «Λιμανιού της Αγωνίας», για το Δήμο Πειραιά.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ δεν επικύρωσε, με βάση σχετική πρόταση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλ.Αλαβάνου, με ψήφους 66 ενάντι 33 και 2 αποχών την Πρόταση της ΝΕ Α' Αθήνας για τον Μ.Παπαγιαννάκη.

Η ΚΠΕ του ΣΥΝ, μετά από πρόταση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου, ενέκρινε ως πρόταση υποψηφιότητας για το Δήμο της Αθήνας, την πρόταση για τον Α.Τσίπρα, με ψήφους 68 υπέρ και 7 αποχές.

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού