Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2005

Ανακοίνωση της "Παρέμβασης" για τον αποκλεισμό του Μιχ.Παπαγιαννάκη

Ο αποκλεισμός του Μιχ. Παπαγιαννάκη και η απόρριψη της απόφασης της Ν.Ε. Α΄ Αθήνας του ΣΥΝ για την υποψηφιότητά του στο Δήμο Αθηναίων από την πλειοψηφία της ΚΠΕ, είναι σε βάρος των συμφερόντων του ΣΥΝ, της Αριστεράς και των πολιτών της Αθήνας.

Ο Μιχ. Παπαγιαννάκης κρίθηκε απορριπτέος για υποψήφιος δήμαρχος λόγω των πολιτικών του απόψεων και αυτό είναι ασυμβίβαστο με τον πλουραλιστικό χαρακτήρα του ΣΥΝ.

Ο Μιχ. Παπαγιαννάκης, υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΥΝ με μεγάλο ποσοστό στο συνέδριο, σύμφωνα με την πλειοψηφία της ΚΠΕ, κρίνεται ουσιαστικά ακατάλληλος για δημοτικός σύμβουλος της Αθήνας (!).

Είναι επίσης αρνητικό για τη λειτουργία του κόμματος και υποτίμηση του ρόλου των μελών του, το γεγονός ότι η πλειοψηφία της ΚΠΕ, δεν επέτρεψε να συζητηθεί πρώτα στις οργανώσεις της Α΄ Αθήνας η εισήγηση του Νομαρχιακού οργάνου, όπως το ζήτησαν η «Παρέμβαση» μαζί με την «Ανανεωτική Συσπείρωση».

Εκφράζοντας, τέλος, την αντίθεσή μας στην αντικαταστατική διαδικασία, να αποφασίσει η ΚΠΕ για τον υποψήφιο της Αθήνας, αντί να περιοριστεί στην επικύρωση ή μη επικύρωση της πρότασης της Ν.Ε., δεν συμμετείχαμε.

To Γραφείο Τύπου