Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2007

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με τις προτάσεις της Επιτροπής Αναλυτή για το ασφαλιστικό, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα μέσω του Reuters

Σχετικά με τις προτάσεις της Επιτροπής Αναλυτή για το ασφαλιστικό, που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα μέσω του Reuters, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π. Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Το πόρισμα της διορισμένης από την κυβέρνηση επιτροπής, των δήθεν “σοφών” για το ασφαλιστικό αποτελεί στην ουσία ένα μανιφέστο κήρυξης πολέμου στους ασφαλισμένους και στη δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αξιοποιεί το πόρισμα του κ. Αναλυτή, καθώς και την ανάλογη έκθεση του διορισμένου από την ίδια Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, για να δημιουργήσει κλίμα ασφαλιστικής τρομοκρατίας στους εργαζομένους και για να προετοιμάσει την κοινή γνώμη για αφαίρεση θεμελιωδών ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Γιʼ αυτό ο περιβόητος διάλογος για το ασφαλιστικό, στον οποίο τελικά έμεινε η κυβέρνηση να συζητά μόνο με το ΛΑΟΣ και τους εργοδοτικούς φορείς, είναι σικέ και αποτελεί φύλλο συκής για να κρύψει τις προαποφασισμένες πολιτικές της για δραστικές μειώσεις των συντάξεων και αυξήσεις των γενικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασης του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει εξαρχής σʼ αυτό τον προσχηματικό διάλογο, να προβάλει τις δικές του θέσεις για το ασφαλιστικό στην κοινωνία και να στηρίξει πολιτικά τους εργατικούς αγώνες -που ήδη έχουν προκηρυχτεί από τα συνδικάτα- για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης».

To Γραφείο Τύπου