Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/11/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν πάει άλλο!

Τα αίτια είναι βαθειά αλλά χρειάζεται άμεσα αποτελεσματική αντιμετώπιση. Το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό απʼ όσο φαίνεται.

Είναι γνωστό στην τοπική κοινωνία το ότι υπήρξε πολιτική προστασία που εξέθρεψε την ασυδοσία και το θράσος, που δημιούργησε τις κοινωνίες της σιωπής και του φόβου. Η δικομματική διακυβέρνηση βοήθησε να φτιαχτεί το κατάλληλο κλίμα. Η εκμετάλλευση αυτής της κατάστασης είναι γνωστό μυστικό. Αυτές τις ημέρες ακούγονται, χαμηλόφωνα ή και ανοιχτά, ονόματα πολιτικών και περιγραφές καταστάσεων.

Πρέπει να ειπωθεί πια ανοιχτά. Εμείς τουλάχιστον ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το πιστεύουμε και το φωνάζουμε: Ο σιωπηλός πολίτης δεν είναι αμέτοχος. Είναι συμμέτοχος, δεν είναι αθώος!! Το δικομματικό σύστημα και οι παράγοντές τους δεν είναι παρατηρητές ή διαιτητές. Είναι συνυπεύθυνοι!

Να μην γίνουν αφορμή τα γεγονότα αυτά για δημιουργία κλίματος που θα επιτρέψει περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών όπως έγινε μετά τα γεγονότα στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ.

Το πρόβλημα δεν λύνεται με την ίδια λογική (αυταρχισμός στον αυταρχισμό και βία στη βία) που στην ουσία νομιμοποιεί τις δικές τους λογικές και συμπεριφορές.

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ:

ΚΑΛΟΥΜΕ τις κοινωνικές δυνάμεις του τόπου και τους πολίτες σε άμεση ενεργοποίηση.

Απέναντι στο ψεύτικο αντριλίκι, την ψεύτικη λεβεντιά και την «ελευθερία τους» που επιτρέπει τη χασισοκαλλιέργεια, το trafiking, την προστασία των νονών, τη βία και τα όπλα να αντιτάξουμε ένα δημοκρατικό και οργανωμένο κίνημα της πλειοψηφίας των ενεργών πολιτών, των κοινωνικών δυνάμεων και των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Δεν πρέπει να επιτραπεί σήμερα ο συλλογικός στιγματισμός περιοχών ή χωριών ή της Κρήτης ολόκληρης. Προϋπόθεση όμως είναι η κοινωνική ενεργοποίηση με δημοκρατικότητα και αποτελεσματικότητα.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

Ηράκλειο, 6 Νοεμβρίου 2007
Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου