Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/11/2007

Δηλώση Αλ.Αλαβάνου κατά την έναρξη της συνάντησης με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ.Αλαβάνος συναντήθηκε με τον Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ.Ψωμιάδη.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

Επεδίωξα τη συνάντηση μαζί σας και σας ευχαριστώ πολύ που την αποδεχθήκατε, με την ιδιότητα σας του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, που είναι ένας πολύ σημαντικός θεσμός, για να σας θέσω κάποια ζητήματα.

Μπορώ να πω ότι τρία θέματα μας ενδιαφέρουν ιδιαίτερα. Το πρώτο αφορά μία σειρά από περιβαλλοντικά ζητήματα όπως είναι το θέμα της μόλυνσης του Θερμαϊκού, τα προβλήματα της μόλυνσης των ποταμών, τα προβλήματα της διάθεσης των απορριμμάτων, τα προβλήματα του πρασίνου, μια σειρά ζητήματα που νομίζω ότι χρειάζονται μια ενεργή κινητοποίηση για να λυθούν.

Το δεύτερο να δούμε πώς μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο οι χρηματοδοτήσεις από την Ε.Ε. που έχουν σχέση με αυτά τα προβλήματα είτε αφορούν το δάσος του Σέιχ Σου είτε το θέμα της Κορώνειας. κ.λ.π.

Και το τρίτο, μετά την επίσκεψή μου στην ΠΓΔΜ, να συζητήσουμε τη δυνατότητα ενεργοποίησης μορφών συνεργασίας που ήδη είχαν ξεκινήσει και έχουν παγώσει. Ιδιαίτερα στα ζητήματα που έχουν σχέση με τον Αξιό ποταμό, με το Γαλλικό ποταμό, που υπάρχει νομίζω μια καλή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και ΦΥΡΟΜ, με την επεξεργασία των λημμάτων στο Γεβγελί, που είναι ένας βασικός παράγοντας μόλυνσης, και γενικά, πέρα από τις διαφορές που υπάρχουν με τη γειτονική μας χώρα, να δούμε τις δυνατότητες αξιοποίησης των περιθωρίων συνεργασίας έτσι ώστε να προχωρήσουν θέματα που αφορούν το περιβάλλον

Επίσης, να πω ότι το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον που βλέπω εδώ σήμερα αν προσανατολιστεί στα περιβαλλοντικά ζητήματα, στα ζητήματα συνεργασίας με τους γείτονές μας, νομίζω ότι θα είναι μια πολύ θετική συμβολή.

To Γραφείο Τύπου