Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2007

Δήλωση του Β. Αποστόλου σχετικά με τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ενέργειες της κυβέρνησης για την Πεντέλη

Ο Β. Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για θέματα Τοπ. Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, με αφορμή τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ενέργειες της κυβέρνησης για την Πεντέλη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η τωρινή κυβέρνηση της Ν.Δ. με την πρότασή της για την αναθεώρηση του άρθρο 24 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία επιδιώκεται ο αποχαρακτηρισμός 40.000.000 στρεμμάτων δασικών εκτάσεων καθώς και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την ψήφιση του νόμου 3208/2003, σύμφωνα με τον οποίο αλλάζουν τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί μία έκταση ως δάσος, έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις που επιτρέπουν τη μείωση των δασικού χαρακτήρα εδαφών κάθε φορά που κηρύσσονται αναδασωτέες οι καμένες εκτάσεις.

Τα προβλήματα στην Πεντέλη και σε όλα τα περιαστικά δάση προαπαιτούν την απόσυρση της αναθεώρησης του άρθρου 24 του Συντάγματος, την κατάργηση του άρθρο 1 του νόμου 3208/2003 και την άμεση σύνταξη των δασικών χαρτών.

To Γραφείο Τύπου