Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2007

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με την αδυναμία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για πληρωμή συντάξεων

Σχετικά με την αδυναμία του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για πληρωμή συντάξεων, ο Δημήτρης Στρατούλης και μέλος της Π. Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

Ο ΟΑΕΕ οδηγείται σε πώληση περιουσιακών στοιχείων του, για να καταβάλει τις συντάξεις και τα δώρα Χριστουγέννων στους ασφαλισμένους του, επειδή διαχρονικά οι κυβερνήσεις του δικομματισμού δεν τον στήριξαν με την αναγκαία χρηματοδότηση, για την οποία είχαν δεσμευτεί, όταν αυτό το ταμείο είχε προέλθει από την ενοποίηση των ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί ΤΩΡΑ την κυβέρνηση να πάψει να αδιαφορεί για τους 2.376.000 ασφαλισμένους στον ΟΑΕΕ επαγγελματοβιοτέχνες μαζί με τα ασφαλισμένα μέλη των οικογενειών τους. Να στηρίξει το ταμείο τους με τους αναγκαίους δημόσιους πόρους, και να εγγυηθεί η ίδια, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας μας, τις συντάξεις τους, ώστε να αποτραπεί η εκποίηση των αποθεματικών τους.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει, ότι - αντί να προσπαθεί να κατεδαφίσει ασφαλιστικά δικαιώματα - θα πρέπει να στηρίξει τα ασφαλιστικά ταμεία, που τα αποθεματικά τους λεηλατήθηκαν διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, τους τραπεζίτες, τις επιχειρήσεις και τους κάθε λογής κερδοσκόπους.

To Γραφείο Τύπου