Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/11/2007

Σχετικά με την σημερινή κυβερνητική τροπολογία για ένταξη των εργαζομένων της Alpha Bank στο ΕΤΑΤ

Σχετικά με την σημερινή κυβερνητική τροπολογία για ένταξη των εργαζομένων της Alpha Bank στο ΕΤΑΤ, ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ δήλωσε τα εξής:

«Η κυβερνητική τροπολογία για την υποχρεωτική υπαγωγή του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού της Alpha Bank στο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) είναι απαράδεκτη γιατί:

1. Ενώ η κυβέρνηση υποτίθεται ότι διεξάγει κοινωνικό διάλογο για το ασφαλιστικό, την ίδια στιγμή, με μονομερείς νομοθετικές πρωτοβουλίες της, επηρεάζει το μέλλον χιλιάδων ασφαλισμένων, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι ο διάλογος αυτός είναι προσχηματικός και επιβεβαιώνει την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετάσχει σʼ αυτόν.

2. Η κυβέρνηση, με αυτή την τροπολογία της, γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Διεθνές Γραφείο Εργασίας που, με σύστασή του από τον περασμένο Ιούνιο, της ζητούσε να τροποποιήσει, μετά από διάλογο με την ΟΤΟΕ, τους νόμους 3371/2005 και 3455/2006 για την ένταξη των επικουρικών ταμείων των Τραπεζών στο ΕΤΑΤ, γιατί μ΄ αυτούς παραβιάζονται Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.

3. Εάν αυτή η τροπολογία ψηφιστεί και εφαρμοστεί, τότε θα χαριστούν θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της Alpha Bank προς το Ταμείο Αλληλοβοήθειας του προσωπικού της ύψους (1) ενός δις ευρώ και θα επιβαρυνθεί με αυτό το ποσό το ΕΤΑΤ και κατʼ επέκταση η κοινωνική ασφάλιση και το ΙΚΑ.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της Alpha Bank για την άμεση απόσυρση από την κυβέρνηση αυτής της απαράδεκτης ασφαλιστικής τροπολογίας.»

To Γραφείο Τύπου