Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/11/2007

Δήλωση Π. Λαφαζάνη σχετικά με την Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή και την αύξηση κατά 700% των καταγγελιών πολιτών

Ο Παν. Λαφαζάνης, υπεύθυνος οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας την Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή κ. Γ. Αδαμόπουλου και την αύξηση κατά 700% των καταγγελιών πολιτών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η αύξηση των καταγγελιών πολιτών στο Συνήγορο του Καταναλωτή, που ξεπερνά το 700%, αποτελεί ένα μικρό μόνο δείγμα της γενικής ασυδοσίας και αισχροκέρδειας που, με πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης,  επικρατεί στις αγορές και πρώτα απʼ όλα στη συμπεριφορά των Τραπεζών, των πολυκαταστημάτων και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας απέναντι στους καταναλωτές.

Αυτή η νοσηρή κατάσταση στην αγορά ταλαιπωρεί αφόρητα τους καταναλωτές και λεηλατεί τα λαϊκά εισοδήματα, επιβεβαιώνοντας ότι τα ιδεολογήματα περί «απελευθερωμένων αγορών» και «ελεύθερου ανταγωνισμού» δεν είναι τίποτα άλλο παρά το διάτρητο άλλοθι για την ενίσχυση των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων και την καταλήστευση πρώτα απʼ όλα μισθωτών και συνταξιούχων.

Σήμερα, όσο ποτέ, μπροστά στην καλπάζουσα ακρίβεια και αυθαιρεσία, γίνονται αναγκαία ο αυστηρός έλεγχος των αγορών, πρώτα απ΄ όλα με τον έλεγχο των τιμών και των ποσοστών κέρδους, η ειδική εισοδηματική ενίσχυση των εργαζομένων και η χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας μας».

To Γραφείο Τύπου