Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/11/2007

Συγχαρητήρια μηνύματα ΣΥΝ στην αριστερά της Δανίας

Την μεγάλη επιτυχία του Λαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, που υπερδιπλασίασε το εκλογικό του ποσοστό (13% από 6%) και τις έδρες του στη Βουλή (23 από 11), χαιρέτισε ο ΣΥΝ με συγχαρητήριο μήνυμα του υπευθύνου της Π.Γ. για τις Διεθνείς Σχέσεις Πάνου Τριγάζη.

«Παρά τη νίκη της δεξιάς - τονίζεται στο μήνυμα- θεωρούμε ότι η θεαματική άνοδος του Λαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος αποτελεί ισχυρό αντίβαρο και μεγάλη ελπίδα ότι μπορούν συντονισμένα οι δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας να ορθώσουν ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης στον νεοφιλελευθερισμό και στον ρατσισμό. Έχοντας συνεργαστεί χρόνια, στο Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς και σε διμερές επίπεδο, προσβλέπουμε σε νέους κοινούς αγώνες στο μέλλον.»

Μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε ο Π.Τριγάζης εκ μέρους του ΣΥΝ και στην Κοκκινοπράσινη Συμμαχία, που συμμετέχει ως παρατηρητής στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είναι μέλος του Φόρουμ της Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς και της Ευρωπαϊκής Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.

«Χαιρετίζουμε - τονίζεται στο μήνυμα - ως επιτυχία την εκλογή 4 βουλευτών από το κόμμα σας, παρά την μεγάλη επίθεση που δεχθήκατε από τις ακροδεξιές και γενικότερα από τις συντηρητικές δυνάμεις για τον συνεπή αγώνα σας κατά του νεοφιλελευθερισμού και του ρατσισμού, ιδιαίτερα κατά της Ισλαμοφοβίας. Παρά την απώλεια δύο εδρών στη Βουλή η παρουσία της Κοκκινοπράσινης Συμμαχίας στα κοινωνικά κινήματα αποτελεί εγγύηση ότι η επιρροή της στην κοινωνία θα παραμείνει αμείωτη και η συμβολή στους αγώνες της δανικής και της Ευρωπαϊκής αριστεράς θα συνεχιστεί και θα δυναμώσει. Σας εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας, προσβλέποντας σε νέους κοινούς αγώνες στο μέλλον.»

To Γραφείο Τύπου