Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/11/2007

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Ν. Χουντή, σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα

Σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια για την αλλαγή του εκλογικού νόμου αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το ίδιο θέμα, ο Νίκος Χουντής, Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ν. Δ. και ΠΑΣΟΚ, αφού δεν αλλάζουν την πολιτική τους, παρά τα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα, αλλάζουν και πάλι τον εκλογικό νόμο.

Η κυβέρνηση, με την αλλαγή του εκλογικού νόμου και την αύξηση του σημερινού απαράδεκτου και αντιδημοκρατικού μπόνους των 40 εδρών, και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με το μοντέλο των μονοεδρικών περιφερειών που προτείνει, επιδιώκουν την αλλοίωση της κοινοβουλευτικής απεικόνισης της ψήφου και, μέσω αυτής, τον περιορισμό της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της Αριστεράς και τη μακροημέρευση του χρεωκοπημένου μεταπολιτευτικού δικομματισμού.

Η αποδοκιμασία του δικομματισμού και των πολιτικών του δεν καλύπτεται με καλπονοθευτικούς εκλογικούς νόμους. Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής και λύση των προβλημάτων σε αριστερή και προοδευτική κατεύθυνση. Μόνο η καθιέρωση της απλής αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος θα συμβάλει στην εξυγίανση του πολιτικού συστήματος και θα επιβάλει τον σεβασμό στη θέληση των πολιτών.

To Γραφείο Τύπου