Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/11/2007

Επίσκεψη του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Ηρακλείου Αλέκου Αλαβάνου στην Κρήτη

Κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Κρήτη, ο Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας  Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα.

Μετά  τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Ξεκινάει το οδοιπορικό μας στον 'Aνω Μυλοπόταμο. Θέλαμε να έχουμε επικοινωνία και ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη. Το να έχει βουλευτή της Αριστεράς ο Νομός Ηρακλείου και η Κρήτη, σημαίνει ότι υποστηρίζουμε βαθιές τομές για να αλλάξει η κατάσταση με προοπτική και όχι απλώς να έχουμε έναν καθησυχασμό για κάποιες εβδομάδες, κάποιους μήνες και κάποια χρόνια. Είδαμε τα μέτρα της κυβέρνησης. Και θέλουμε να δούμε τις δεσμεύσεις γιʼ αυτά τα μέτρα. Και κυρίως θέλουμε να δούμε κάτι πολύ ευρύτερο, το οποίο είναι αναγκαίο, δηλαδή ένα συνολικό αναπτυξιακό πρόγραμμα και για την περιοχή του 'Aνω Μυλοπόταμου και για όλον τον ορεινό όγκο της Κρήτης, ο οποίος, αν θέλετε, ζει σε εντελώς διαφορετικούς ρυθμούς από τις παραθαλάσσιες ζώνες της Κρήτης. Δεν είναι δύσκολο να βρούμε τους δρόμους. Θα έλεγα ότι στα Ανώγεια, με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, με την προφητική παρέμβαση του πρώην Δημάρχου του, κ. Κλάδου, έχουν διατυπωθεί και οι κατευθύνσεις και έχουν ξεκινήσει και οι δράσεις, οι οποίες πρέπει να διευρυνθούν, να στηριχθούν οικονομικά, νʼ αγκαλιάσουν ευρύτερες περιοχές, ώστε, μέσα σε συνθήκες ιδιαίτερα πιεστικές με την αναθεώρηση της ΚΑΠ, με τα προβλήματα της κτηνοτροφίας, να βρουν αυτές οι κοινωνίες διέξοδο άλλη από το χασίσι και το νταβατζηλίκι.

Με τον Περιφερειάρχη είχαμε και μια ανταλλαγή απόψεων για το θέμα του λατομείου της Κανδάνου στα Χανιά, το οποίο είναι ένας χώρος εξαιρετικού κάλλους και ιστορικής μνήμης και θεωρώ θετικό το ότι ο Περιφερειάρχης μας κοινοποίησε ότι δεν θα γίνει δεκτή καμία προσπάθεια να επεκταθεί ο χώρος του υπάρχοντος λατομείου.

Δημοσιογράφος: Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς έχει να προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την εγκληματικότητα;

Θα έχετε λίγη υπομονή μέχρι την Παρασκευή, που θα δώσουμε την Συνέντευξη Τύπου ώστε οι σκέψεις και οι προτάσεις μας να έρθουν σε επικοινωνία και με την κοινωνία εκεί. Αλλά θέλω να σας πω κάτι: Οι προτάσεις μας δεν θα περιορίζονται στα Ζωνιανά. Δεν είναι θέμα μόνο των Ζωνιανών. Είναι θέμα του Νομού Ηρακλείου, του Νομού Ρεθύμνης, του Νομού Λασιθίου, του Νομού Χανίων. Τα Ζωνιανά είναι το άκρον άωτον. Και βρισκόμαστε σε μια περιοχή της Ελλάδας που ξέρετε ότι η διαπλοκή και η διαφθορά έχουν αγκαλιάσει σχεδόν όλη την οικονομική δραστηριότητα. Οι προτάσεις μας δεν είναι προτάσεις που θα περιοριστούν στα Ζωνιανά. Θα είναι προτάσεις για μια συλλογική αλλαγή της κατάστασης που υπάρχει στην Κρήτη, για την οποία το πολύχρονο κράτος του ΠΑΣΟΚ και το κράτος της Ν.Δ. έχουν ασύλληπτες ευθύνες.

To Γραφείο Τύπου