Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/11/2007

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Σχετικά με την αυριανή δίκη με κατηγορούμενους συνδικαλιστές της ΟΤΟΕ ο Δημήτρης Στρατούλης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί απαράδεκτη την δικαστική δίωξη ενάντια στα συνδικαλιστικά στελέχη της ΟΤΟΕ Δουρδούνη Γιώργο, Κουκιά Νίκο, Παπαγεωργίου Αχιλλέα, Πατσάκο Πέτρο, Παυλόπουλο Γιώργο, Πεπέ Ζώη, Τσουκαλά Δημήτρη, γιατί υπερασπίστηκαν και περιφρούρησαν, όπως άλλωστε είχαν υποχρέωση, στο εμπορικό κέντρο «ΤΗΕ MΑLL» τον Ιανουάριο 2006, το νόμιμο ωράριο (πενθήμερο) και την συλλογική σύμβαση των Τραπεζοϋπαλλήλων εφαρμόζοντας σχετική απόφαση της ΟΤΟΕ.

Η δίωξη αυτή στην πραγματικότητα μεθοδεύτηκε από τους Τραπεζίτες, για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των Τραπεζοϋπαλλήλων που αγωνίζονται ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει να ανέχεται και να ενθαρρύνει την αυθαιρεσία των Τραπεζιτών, που, όχι μόνο έχουν μετατραπεί σε «νόμιμους» τοκογλύφους σε βάρος του ελληνικού λαού, αλλά και παραβιάζουν ανεξέλεγκτα και καθημερινά στους χώρους εργασίας κάθε έννοια συνταγματικού, δημοκρατικού και εργασιακού δικαιώματος των τραπεζοϋπαλλήλων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους συνδικαλιστές που δικάζονται αύριο Παρασκευή 16 Νοέμβρη. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα των συνδικάτων για την περιφρούρηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

To Γραφείο Τύπου