Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/11/2005

Να επιληφθεί ο ΟΗΕ των καταγγελιών για χρήση χημικών από τις ΗΠΑ στο Ιράκ

Σχετικά με τις αποκαλύψεις της RAI για χρήση χημικών όπλων από τις αμερικανικές δυνάμεις κατοχής στη Φαλούτζα, το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος Π. Τριγάζης δήλωσε:

«Δεν έχει όρια η ασυδοσία των ΗΠΑ και η περιφρόνησή τους προς το Διεθνές Δίκαιο. Μετά το Γκουαντανάμο, το Αμπού Γκράϊμπ και τις μυστικές φυλακές «black sites”, έρχονται οι αποκαλύψεις της RAI για τη χρήση χημικών όπλων από τις αμερικάνικες κατοχικές δυνάμεις στη Φαλούτζα, για να δείξουν το αποκρουστικό πρόσωπο ενός πολέμου που έγινε με πρόσχημα την κατοχή όπλων μαζικής καταστροφής από τον Σαντάμ.

Οφείλουν αμέσως να επιληφθούν του σοβαρότατου αυτού θέματος το Συμβούλιο Ασφαλείας και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Η απαίτηση για την αποχώρηση των δυνάμεων κατοχής από το Ιράκ γίνεται πιο έντονη, μετά και από τις αποκαλύψεις αυτές. Αποκαλύψεις που μας γυρίζουν πάνω από έναν αιώνα πίσω και αποτελούν στίγμα και για όσες ευρωπαϊκές χώρες συνεργάστηκαν με την κυβέρνηση Μπους στον πόλεμο του Ιράκ.»

To Γραφείο Τύπου