Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/11/2005

Σχόλιο του Ν.Βούτση, μέλους της Π.Γ. και υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, με αφορμή τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών GPO, METRON ANALYSIS, VPRC

Ο Ν.Βούτσης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, με αφορμή τις δημοσκοπήσεις των εταιρειών GPO, METRON ANALYSIS, VPRC, που δίνουν, ως τάση, στον ΣΥΝ 3,9%, 4,00% (χωρίς αναγωγή) και 4,5% (με αναγωγή), έκανε το παρακάτω σχόλιο:

Για τέταρτο συνεχές κύμα δημοσκοπήσεων οι τρεις έγκριτες εταιρείες δίνουν μια σαφή ανοδική τάση στο ποσοστό του κόμματός μας. Δεν εφησυχάζουμε, ούτε δηλώνουμε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι, στη διαμορφούμενη πολιτική συγκυρία και με βάση τις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, έχει διαμορφωθεί ένα ευρύτερο όριο επιρροής και υπάρχουν πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, και σε αναφορά με μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα προβληματισμού για το κόμμα μας, είναι σαφές ότι ο κόσμος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς συσπειρώνεται και ενθαρρύνει την πορεία του κόμματος. Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ευθύνη να ανταποκριθούμε σε αυτήν την τάση συσπείρωσης, ενότητας, σταθερής αναφοράς στον πολιτικό μας χώρο, έξω από στείρες αντιπαραθέσεις, από διαδικασίες εσωστρέφειας και από μηδενιστικές λογικές που σκιάζουν το μέλλον του εγχειρήματός μας.

To Γραφείο Τύπου