Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
19/11/2007

Δήλωση Κ.Ησυχου για βλάβες αεροσκαφών ΟΑ

Ο Κ. Ήσυχος, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις περιπτώσεις τεχνικών βλαβών σε ενοικιασμένο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας,  δήλωσε τα εξής:

«Οι δύο περιπτώσεις τεχνικών βλαβών σε ενοικιασμένο αεροσκάφος της Ολυμπιακής Αεροπορίας που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, δείχνουν από τη μια την υψηλή τεχνική και ετοιμότητα των εργαζομένων της ΟΑ που κατάφεραν να καθηλώσουν στο έδαφος το συγκεκριμένο αεροσκάφος και από την άλλη τις τυχοδιωκτικές πολιτικές των διοικούντων και των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Η μη εφαρμογή πολιτικής ανανέωσης και ορθολογικής ανάπτυξης του στόλου της ΟΑ, εξυπηρετεί τους ανταγωνιστές της , ενώ οι διαπλοκές συμφερόντων στοχεύουν να συνεχίσει να πλήττεται το κύρος και η αξιοπιστία της ΟΑ, σε μια περίοδο που «όλα παίζονται» από την κυβέρνηση για να προχωρήσει το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της ΟΑ μέσω της συρρίκνωσής της.

Οι εργαζόμενοι της ΟΑ αποτελούν ένα μεγάλο ανθρώπινο κεφάλαιο για την εταιρεία στον τομέα της πτητικής ασφάλειας, σε αντίθεση με αεροπορικές εταιρείες που λειτουργούν με όρους «ΗΛΙΟΣ», οι οποίες βάζουν την κερδοσκοπία πάνω από τις ανθρώπινες ζωές.

Ο ΣΥΝ ζητάει να σταματήσει άμεσα η συνεχιζόμενη ενοικίαση αεροσκαφών που πλήττουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του εθνικού αερομεταφορέα. Η κορυφαία θέση που κατέχει η εταιρεία στον τομέα της ασφάλειας πρέπει να διαφυλαχθεί με κάθε τρόπο.

Ο ΣΥΝ, διαχρονικά έχει ζητήσει, να προχωρήσει ο εθνικός αερομεταφορέας σε ένα άμεσο, μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ανάπτυξης, με βάση  ένα επιχειρησιακό σχέδιο που θα θέσει την ΟΑ εκτός τροχιάς της τεχνητής κρίσης που προσπαθεί να της επιβάλλει η κυβέρνηση. Αυτό απαιτεί τον άμεσο τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης, κατακερματισμού των δραστηριοτήτων και απαξίωσης που χρόνια τώρα εφαρμόζεται στην ΟΑ.»

To Γραφείο Τύπου