Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/11/2005

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν τη δραματική οικονομική κατάσταση που βιώνει η ελληνική κοινωνία

Μιλώντας σε ραδιοσταθμό για τις δημοσκοπήσεις, ο Ν.Χουντής, Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, τόνισε:

«Η δραματική οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας βοά και είναι επόμενο η εικόνα αυτή να καταγράφεται στα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, βιώνουν κατά οδυνηρό τρόπο την ανεργία, την ακρίβεια, τη μείωση του εισοδήματός τους καθώς υποβαθμίζεται καθημερινά το βιοτικό τους επίπεδο και ενισχύεται η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον.

Τα προβλήματα αυτά οξύνονται από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφάρμοσαν και ακολουθούν τόσο η σημερινή όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αποσιωπηθεί λόγω της τρέχουσας και εν πολλοίς αποπροσανατολιστικής προβολής άλλων θεμάτων. Δεν μπορεί να παρακάμπτεται λόγω της δικομματικής αντιπαράθεσης για το ποιος είναι ο λιγότερο υπεύθυνος για φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τα αιτήματα για άλλες πολιτικές στον αντίποδα αυτών που εφαρμόζονται και οι αγώνες των εργαζομένων είναι ο δρόμος για να αρχίσουν να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα αυτά.

To Γραφείο Τύπου