Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/11/2007

Δήλωση Αλ. Αλαβάνου σχετικά με τις παραιτήσεις των μελών της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εξαιτίας της χρήσης καμερών στην πορεία του Πολυτεχνείου

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις παραιτήσεις των μελών της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων εξαιτίας της χρήσης καμερών στην πορεία του Πολυτεχνείου, έκανε την εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις ανεξάρτητες αρχές όπως την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, όχι ως αρχή αλλά ως τέλος σε κάθε προσπάθεια προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Άλλοι θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί. Έχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση. Οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από την Αρχή προστασίας, οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τους φοιτητές και όσους νέους και νέες και καθηγητές και πολίτες συμμετείχαν στην κινητοποίηση του Πολυτεχνείου και πιστεύουμε ότι η Σύνοδος των προέδρων της Βουλής πρέπει να μην κάνει δεκτή την παραίτηση του προέδρου και των μελών της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, και αντίθετα, να εκφράσει την ανησυχία της προς τις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και προς τις ανοιχτές πια παρεμβάσεις του Εισαγγελέα της ΝΔ του κ. Σανιδά.»

To Γραφείο Τύπου