Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/11/2005

Για τρίτη φορά δεν παρουσιάστηκε ο Πρωθυπουργός 'η αρμόδιος Υπουργός στην ερώτηση Αλ.Αλαβάνου για την Ολυμπιακή Αεροπορία

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Απέσυρε εκ νέου την επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό για την Ολυμπιακή Αεροπορία ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, αφού αντί του Πρωθυπουργού ή κάποιου εκ των Υπουργών που σχετίζονται με το αντικείμενο της ερώτησης, παρουσιάστηκε ξανά να απαντήσει ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Αν. Νεράντζης.

Ζητώντας τον λόγο επί του Κανονισμού ο Αλ. Αλαβάνος ανέφερε:

«Θέλω να παρέμβω ζητώντας το λόγο επί του Κανονισμού, άρθρο 129.

Είναι η τρίτη φορά που καταθέτω την ίδια ερώτηση που απευθύνεται προς τον Πρωθυπουργό. Σήμερα γνωρίζω ότι ο Πρωθυπουργός είναι στην Ιαπωνία και ξέρω ότι δεν μπορεί να μου την απαντήσει ούτε ο ίδιος ούτε ο κ. Κοϊζούμι. Παρ΄όλα αυτά, με βάση το άρθρο 129, έπρεπε να βρίσκονταν εδώ ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Και αν δεν μπορούσε ο Υπουργός Μεταφορών, έπρεπε να ήταν εδώ ο Υπουργός Οικονομίας. Και αν δεν μπορούσε ο Υπουργός Οικονομίας, ο Υπουργός Απασχόλησης, διότι και στους τρεις απευθύνεται και σχετίζεται το αντικείμενο της ερώτησης αυτής. Συνεχίζει και έρχεται ο κ. Νεράντζης. Τον εκτιμώ τον κ. Νεράντζη, αλλά ο κ. Νεράντζης πιστεύω ότι είναι άσχετος με το ζήτημα και δεν συμμετείχε, όπως είπα και την άλλη φορά, ούτε καν στις κυβερνητικές συσκέψεις που γίνανε σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Θεωρώ αυτή τη στάση της κυβέρνησης περιφρόνηση και επίδειξη θράσους απέναντι στο Κοινοβούλιο. Θεωρώ ότι είναι επίθεση ενάντια στην Αριστερά. Θεωρώ ότι είναι επίδειξη αδιαφάνειας γιατί ο Υπουργός Μεταφορών έπρεπε να δώσει λόγο τώρα που οι διεργασίες στην Ολυμπιακή Αεροπορίας είναι εν εξελίξει.

Τέλος θέλω να πω ότι αποσύρω την ερώτησή μου. Θα την επανακαταθέσω, όχι με καμία διάθεση βεντέτας, απεχθάνομαι την βεντέτα. Οφείλω όμως, να υπογραμμίσω ότι έχουμε μια κυβέρνηση απούσα, μια κυβέρνηση που περιφρονεί επιδεικτικά το Εθνικό Κοινοβούλιο μέχρις ότου τουλάχιστον έρθει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ή αρμόδιος Υπουργός να δώσει απάντηση».

To Γραφείο Τύπου