Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/11/2005

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών

Το Τμήμα Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Φροντίδας του ΣΥΝ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις σημερινές πανελλαδικές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών, τονίζει τα εξής:

Οι σημερινές πανελλαδικές κινητοποιήσεις των νοσοκομειακών γιατρών φέρνουν ξανά στην επιφάνεια όλες τις διαψευσμένες βαρύγδουπες υποσχέσεις της ΝΔ για «ριζική ανασυγκρότηση του ΕΣΥ και κάλυψη όλων των αιτημάτων των εργαζομένων υγειονομικών»

Στους είκοσι μήνες που πέρασαν το δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας βαθμιαία συρρικνώνεται σε εύρος και ποιότητα υπηρεσιών, ενώ οι περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες διευρύνονται σε βάρος των αδυνάτων.

Η περίθαλψη μετατρέπεται σε εμπόρευμα ενώ η πρόληψη και η κοινωνική φροντίδα πωλούνται πλέον.

Την ίδια ώρα έχουμε μακροχρόνιες ελλείψεις προσωπικού και μισθούς πείνας, ενώ η αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων επιφέρει αλλοτρίωση των εργαζόμενων υγειονομικών.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι ανάγκη οι γιατροί και οι άλλοι υγειονομικοί εργαζόμενοι να οικοδομήσουν ένα αρραγές μέτωπο-μακριά από δικομματικές συναινέσεις και κυβερνητικούς συνδικαλισμούς-για την υπεράσπιση του δημόσιου τομέα υγείας-κοινωνικής φροντίδας, στο πλαίσιο του λαϊκού κινήματος.

Η λαίλαπα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, που εφαρμόζονται και στη χώρα μας, δεν αποτελεί φυσικό φαινόμενο και ανατρέπεται με πάλη και αγώνα.

Το Τμήμα Υγείας -Πρόνοιας του ΣΥΝ καλεί σε διεύρυνση των αγώνων με αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης που εξασφαλίζουν τη λαϊκή συμμετοχή και συμβάλλουν στη συσπείρωση και την κοινή δράση όλων των εργαζομένων υγειονομικών

Τμήμα Υγείας