Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/11/2007

Να μην απελαθούν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον Πύργο Ηλείας

Το παλαιό Νοσοκομείο του Πύργου Ηλείας επισκέφθηκε σήμερα ο Π. Τριγάζης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις, ο οποίος, μαζί με τον Γραμματέα της Ν.Ε. Νομού Ηλείας του ΣΥΝ Δημ. Μπαξεβανάκη, συναντήθηκε με τους μετανάστες και πρόσφυγες τους οποίους είχε περισυλλέξει το Λιμενικό στα ανοιχτά του Κατακώλου.

Μετά τη συνάντηση καθώς και την επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου Κ. Θεοδώρου, ο Π. Τριγάζης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι άνθρωποι του Ν. Ηλείας, με ανοιχτές ακόμα τις πληγές από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, αντιλαμβάνονται την αξία της ανθρώπινης αλληλεγγύης. Τούτος ο τόπος, όπου γεννήθηκε η Ολυμπιακή ιδέα, δεν μπορεί παρά να εκπέμπει μηνύματα συναδέλφωσης πέρα από σύνορα.

Κάτω απ΄ αυτό το πρίσμα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται εδώ, προερχόμενοι κυρίως από το Ιράκ, μια χώρα που ζει καθημερινά τα δεινά του πολέμου. Πρέπει να τους παρέχουμε κάθε δυνατή ανθρώπινη συμπαράσταση. Κανένας να μην απελαθεί.

Θέλω να χαιρετίσω τους διάφορους φορείς του Ν. Ηλείας αλλά και φορείς από την Αθήνα που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά σ΄ αυτούς τους ανθρώπους. Ειδικότερα, θέλω να υπογραμμίσω τη νομική βοήθεια που παρείχαν αφιλοκερδώς δικηγόροι του Πύργου και ο Πρόεδρός τους.

Έχουμε επικοινωνήσει με το Γραφείο Αθηνών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και με το Ελληνικό Συμβούλιο Προσφύγων και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε επαφή ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό με βάση τον πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.»

To Γραφείο Τύπου