Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/11/2007

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων

Σχετικά με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της   Π. Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Ο κύριος Ρουσόπουλος με τις νέες δηλώσεις του για το ασφαλιστικό των δημοσιογράφων προσπαθεί ανεπιτυχώς να «μαζέψει» προηγούμενες σχετικές δηλώσεις του που προκάλεσαν την οργή του δημοσιογραφικού κόσμου.

Όμως και πάλι ο κύριος Ρουσόπουλος δεν μπόρεσε να αποκρύψει:

-ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. με όχημα την ενοποίηση του ταμείου κύριας σύνταξης των δημοσιογράφων με το «ταμείο επιστημόνων» επιδιώκει να τους μειώσει τις συντάξεις, να τους αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να τους εξισώσει προς τα κάτω και να τους αρπάξει τα αποθεματικά της ασφάλισής τους.

-ότι η κυβέρνηση αρχίζει να ξηλώνει το πουλόβερ των ασφαλιστικών κατακτήσεων από τους δημοσιογράφους γιατί τους θεωρεί ως αδύναμο κρίκο για να διαχύσει στο σύνολο των ασφαλισμένων την αντίληψη ότι τα συνολικά μέτρα της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θίγουν κάποιους που αυτή θεωρεί προνομιούχους.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει στη Βουλή και στους δρόμους τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς τους και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και μαζική και αγωνιστική συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 12 του Δεκέμβρη».

To Γραφείο Τύπου