Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/11/2005

Aίτημα της Αριστεράς και των μεταναστευτικών οργανώσεων για να αποδοθεί το δικαίωμα της ψήφου, άμεσα, για τις δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές στους μετανάστες στη χώρα μας

«Είναι αποκλειστική και βαριά, πλέον, η ευθύνη της κυβέρνησης της Ν.Δ. που παραπέμπει στις εθνικές καλένδες το, ώριμο από χρόνια, αίτημα για την παροχή πολιτικών δικαιωμάτων στους οικονομικούς μετανάστες, ιδιαίτερα δε του δικαιώματος της ψήφου για τις προσεχείς δημοτικές-νομαρχιακές εκλογές.

Ποιον φοβούνται και σε ποιον δίνούν λογαριασμό οι κύριοι της κυβέρνησης; Την ίδια ώρα που τα γεγονότα στη Γαλλία αφήνουν «γυμνό τον βασιλιά» των πολιτικών ενσωμάτωσης, η κυβέρνηση της Ν.Δ. αρνείται να παραχωρήσει τα ελάχιστα ενός σύγχρονου πλαισίου ισονομίας και ισοπολιτείας.

Προφανώς γιατί δεν θέλει να μπει στο στόχαστρο των, δυστυχώς πολλών, στελεχών της παράταξής της και μερίδας της κοινής γνώμης και των μεγάλων ΜΜΕ που εδώ και χρόνια δίνουν τον τόνο στις ξενοφοβικές, αναχρονιστικές και βαθύτατα εκμεταλλευτικές αντιδράσεις και κουλτούρες εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών».

To Γραφείο Τύπου