Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/11/2007

Τα κροκοδείλια δάκρυα του Υπουργού Παιδείας

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο 7ο Γυμνάσιο Παγκρατίου και τις δηλώσεις του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Οι μαθητές που αγωνίζονται τόσες εβδομάδες όσο και οι καθηγητές που απεργούν αύριο, αλλά και όλοι όσοι αγωνίζονται για ένα αξιοπρεπές δημόσιο σχολείο είναι εκείνοι που νιώθουν αυθεντική οργή μπροστά στις καταστροφές που προκάλεσαν ομάδες εκτός της εκπαιδευτικής κοινότητας στο σχολείο του Παγκρατίου.

Με έκπληξη είδαμε τον κ. Υπουργό να σοκάρεται από τις καταστροφές. Προς τι τα κροκοδείλια δάκρυα όταν η πολιτική της κυβέρνησης και του υπουργείου έχουν παρόμοια αποτελέσματα;

Το Υπουργείο Παιδείας ακολουθεί εδώ και χρόνια μια πολιτική απαξίωσης και διάλυσης του δημόσιου σχολείου. Η υποχρηματοδότηση, η καθυστέρηση βιβλίων, οι χιλιάδες χαμένες ώρες λόγω έλλειψης καθηγητών και τα χρόνια κτιριακά προβλήματα υποβαθμίζουν καθημερινά όλο και περισσότερο το δημόσιο σχολείο.

Δεν χρειάζονται εκδηλώσεις θλίψης για το θεαθήναι. Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι σαφείς. Την ώρα που οι πόροι για την παιδεία μειώνονται και παραμένουν οι χαμηλότεροι στην ΕΕ, η κυβέρνηση παραλαμβάνει 15 καινούρια Mirage. Να τα χαίρονται.  

To Γραφείο Τύπου