Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/11/2007

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Mε αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από το Παλαιστινιακό και με την ευκαιρία της αυριανής  ημέρας διεθνούς αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό,  που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ, το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ δίνει στη δημοσιότητα το ψήφισμα του 2ου  συνεδρίου της Κόμματος Ευρωπαϊκή Αριστερά, που υιοθετήθηκε την περασμένη Κυριακή, το οποίο συνυπογράφει και ο ΣΥΝ.

«Με την ευκαιρία της 40ης επετείου της στρατιωτικής κατοχής της Δ. ʽΟχθης και της Γάζας, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς[ΚΕΑ] επιβεβαιώνει τη δέσμευσή του για τη λήξη της ισραηλινής κατοχής και την αναγνώριση του δικαιώματος του Παλαιστινιακού λαού να έχει το δικό του κράτος δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.

Η λύση της Ισραηλινο-Παλαιστινιακής σύγκρουσης  μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας διεθνούς διάσκεψης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, που θα εμπλέκει  όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και θα στηρίζεται στις αποφάσεις του ΟΗΕ για  τη δημιουργία  κυρίαρχου και ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους  στα  σύνορα  του 1967,με την Ανατολική Ιερουσαλήμ  ως πρωτεύουσα ,αναγνωρίζοντας το δικαίωμα επιστροφής στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες ,σύμφωνα με το ψήφισμα 194 του ΟΗΕ.

Κάνουμε έκκληση για τη διάλυση των εποικισμών των Ισραηλινών στη Δ. Όχθη, για την κατεδάφιση του τείχους του απαρτχάιντ, για την απομάκρυνση των σημείων ελέγχου, για τη λήξη του αποκλεισμού της Γάζας, για την απελευθέρωση όλων των φυλακισμένων Παλαιστινίων, ιδιαίτερα των εθνικών ηγετών και μελών του Κοινοβουλίου.

Καταγγέλλουμε την καθημερινή  και συστηματική παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη συλλογική τιμωρία που εφαρμόζει ο ισραηλινός στρατός. Σύμφωνα με την απόφαση του  Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για το τείχος του απαρτχάιντ, κάνουμε έκκληση σε όλα τα κινήματα ανά τον κόσμο, που αγωνίζονται για την ελευθερία, δημοκρατία και ειρήνη, να ασκήσουν πίεση στην Ισραηλινή Κυβέρνηση για να θέσει τέρμα στον πόλεμο και την κατοχή.»

Τμήμα Διεθνών Σχέσεων