Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/11/2007

Η Αγροφυλακή ...εκπαιδεύεται!!!

Με ερώτησή του προς τους αρμόδιους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ  και Αγροτικής Ανάπτυξης ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης είχε καταγγείλει κρούσματα παράνομης βόσκησης σε πυρόπληκτες περιοχές της Αιγιάλειας και ζητούσε να μάθει τι μέτρα θα ληφθούν για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.

Η απάντηση ήρθε απʼ τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Χηνοφώτη ως  υπεύθυνο της Αγροφυλακής ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ, παραδέχεται ότι η αγροφυλακή δεν είναι σε θέση να εκτελέσει το έργο της μιας και τώρα θα αρχίσει η ταχύρυθμη 3μηνης διάρκειας εκπαίδευση των αγροφυλάκων  και η οργάνωση των υπηρεσιών της .

Στην απάντησή του ο κ. Χηνοφώτης αναφέρει χαρακτηριστικά:

« ...σας γνωρίζουμε ότι το προσωπικό της Ελληνικής Αγροφυλακής η οποία ιδρύθηκε πρόσφατα με τις διατάξεις του ν. 3585/2007, μέχρι τώρα εκτελούσε καθήκοντα πρόληψης πυρκαγιών και λήψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων για την αποτροπή τους σύμφωνα με τη διάταξη της παρ.2 του άρθρου 3 του ανωτέρω νόμου. Όμως εντός του τρέχοντος μηνός θα αρχίσει η ταχύρυθμη εκπαίδευση διάρκειας τριών εβδομάδων του προσωπικού, για την απόκτηση βασικών γνώσεων στα θέματα του συνόλου των αρμοδιοτήτων του  και στη συνέχεια θα στελεχωθούν και θα λειτουργήσουν τα ήδη ιδρυθέντα αγρονομικά τμήματα της χώρας.

Κατόπιν τούτων, η Ελληνική Αγροφυλακή , αφού ενισχυθεί με τα απαραίτητα μέσα  και εφόδια  και ολοκληρωθεί η οργάνωση των υπηρεσιών της , θα ασκεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων  που έχουν ανατεθεί σε αυτήν , μεταξύ των οποίων είναι η πρόληψη και καταστολή των αξιοποίνων πράξεων που αφορούν στο αγροτικό περιβάλλον, στα αγροτικά κτήματα στη βόσκηση κλπ»...

Ο έλεγχος της βόσκησης των καμένων εκτάσεων αναβάλλεται μέχρι να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση των αγροφυλάκων. Αυτό θα πει επανίδρυση του κράτους !!!

To Γραφείο Τύπου