Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/11/2007

Σχετικά με την απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της φτώχειας

Σχετικά με την απόφαση της κυβερνητικής επιτροπής για την αντιμετώπιση της φτώχειας, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π. Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, δήλωσε τα εξής:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ., που με τις πολιτικές της λιτότητας έχει αυξήσει υπέρμετρα τις κοινωνικές ανισότητες και τη φτώχεια στη χώρα μας, υποκρίνεται σήμερα ότι μπορεί να την αντιμετωπίσει δίνοντας ψίχουλα ελεημοσύνης σʼ ένα τμήμα των φτωχών συμπολιτών μας.

“Άνθρακες όμως ο θησαυρός” της κυβέρνησης που θεωρεί ότι με 1,3 ευρώ την ημέρα το 2008 και προοπτικά με 2,8 ευρώ την ημέρα στους φτωχούς θα αντιμετωπίσει τη φτώχεια τους. Εάν η κυβέρνηση ήθελε πραγματικά να αντιμετωπίσει τη φτώχεια θα έπαιρνε μέτρα εδώ και τώρα για την ουσιαστική αύξηση των μισθών, των συντάξεων και των επιδομάτων ανεργίας που είναι σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα. Επίσης, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την αύξηση της σταθερής και πλήρους απασχόλησης σε βάρος της ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, καθώς και πολιτικές αύξησης των δημόσιων δαπανών για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Όμως η κυβέρνηση κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση αφού με τον προϋπολογισμό λιτότητας για τους μισθούς και τις κοινωνικές δαπάνες του 2008, με την ακρίβεια να καλπάζει και με τα επικείμενα αρνητικά μέτρα για το ασφαλιστικό θα οδηγήσει και άλλα κοινωνικά στρώματα κάτω από τα όρια της φτώχειας».

To Γραφείο Τύπου