Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/11/2007

Ο Θ. Μαργαρίτης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ALPHA, στην εκπομπή του Μπ. Παπαπαναγιώτου, αναφερόμενος στα ζητήματα ηγεσίας του ΣΥΝ, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε:

«Το κόμμα μας, με αφορμή τη σεβαστή προσωπική επιλογή του Αλ. Αλαβάνου, δυστυχώς έχει εισέλθει σε ένα κύκλο εσωστρέφειας, με άγονη προεδρολογία.

Το επερχόμενο συνέδριο χρειάζεται να επικεντρωθεί στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της Αριστεράς. Από αυτή την άποψη είναι πιο ωφέλιμο να προταθεί συναινετικά για τη θέση του νέου προέδρου ένας σύντροφος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να αξιολογηθεί η υποψηφιότητά του στην πορεία προς το συνέδριο. Με αυτό τον τρόπο θα ξεπεραστεί μια στείρα εσωκομματική αντιπαράθεση, οι όποιες καχυποψίες από μια προβληματική διαμάχη γενεών, η ρευστοποίηση του ΣΥΝ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικά αναφέρω τις περιπτώσεις του Γ. Δραγασάκη, ενός ικανούς στελέχους, ο οποίος  ανήκει άλλωστε και στην πλειοψηφούσα πλευρά, ή του Φ. Κουβέλη, με τη γνωστή χρήσιμη μετριοπάθειά του και την ισχυρή κοινωνική αποδοχή. Αυτό δεν σημαίνει ότι η ηλικιακή ανανέωση δεν μπορεί και δεν πρέπει να προχωρήσει σε όλα τα επίπεδα του κόμματος».

To Γραφείο Τύπου