Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/11/2005

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο του ΣΗ.ΣΥ. Ν.Αναστασιάδη

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ.Αλαβάνος μαζί με τον Π.Τριγάζη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις του ΣΥΝ, συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ. Ν.Αναστασιάδη.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις.

Ο Αλ.Αλαβάνος τόνισε:

«Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού. Συζητήσαμε κυρίως για τα θέματα του Κυπριακού. Νομίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο, πρέπει να πάρουμε μαθήματα από τις μέχρι τώρα εμπειρίες, να διαμορφώσουμε μια κοινή στάση με σαφείς στόχους, οι οποίοι θα μπορούσαν να προωθηθούν αξιοποιώντας και τις διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διαδικασίες που για να προωθηθούν χρειάζονται τη συναίνεση όλων των χωρών- μελών, δηλαδή και της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας.»

Ο κ. Ν.Αναστασιάδης δήλωσε τα εξής:

«Δεν θα ήθελα να κάνω κανένα σχόλιο ενόσω βρίσκομαι εκτός Κύπρου, απλά να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά που μου δόθηκε η ευκαιρία να συναντήσω τον Πρόεδρο του Συνασπισμού τον κ. Αλαβάνο και να ανταλλάξουμε σκέψεις, να εκφράσουμε τις αγωνίες και τους προβληματισμούς μας για το πώς διαμορφώνεται η κατάσταση μετά τις 3 Οκτωβρίου με τα νέα δεδομένα. Πώς αξιοποιούμε την ιδιότητα της Κύπρου σαν Ευρωπαϊκής χώρας, αλλά και της προοπτικής της Τουρκίας κατά τρόπον που, όπως πολύ ορθά ελέχθη, να καταλήξουμε σε μια λύση που να ανταποκρίνεται στις εύλογες ανησυχίες και διεκδικήσεις των Ελληνοκυπρίων και που να γίνεται αποδεκτή και από τις δύο κοινότητες. Ο χρόνος, δυστυχώς, πρέπει να το υπερτονίσω, επενεργεί σε βάρος της όποιας βελτιωμένης λύσης θα επιδιώκαμε, αν αφεθεί να διαρρεύσει ανεκμετάλλευτος.»

15/11/05 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

To Γραφείο Τύπου