Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/11/2007

Για τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ο Π. Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Πειραιά, σχολιάζοντας τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η τρίτη κατά σειρά, μέσα στο 2007, ανακοίνωση νέων υπέρογκων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ, αποτελεί ληστρική ενέργεια σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, η οποία θα ενισχύσει το συνολικότερο κύμα πρωτοφανούς ακρίβειας που καλπάζει στις αγορές.

Οι νέες υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν ως μόνους λόγους να εξυπηρετήσουν τις ιδιωτικές εταιρείες που επωφελούνται από την υψηλή, σε βάρος της ΔΕΗ, οριακή τιμή του συστήματος, να διευκολύνουν την ιδιωτικοποίηση της ίδιας της ΔΕΗ και κυρίως τους επιχειρηματικούς ομίλους που διεκδικούν να εισέλθουν στο χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σήμερα, όσο ποτέ,  είναι αναγκαίο ένα ευρύ λαϊκό μέτωπο αγώνων κατά της καλπάζουσας ακρίβειας, όπως κι ένα μεγάλο μέτωπο για την ανασυγκρότηση της ΔΕΗ ως επιχείρησης υπό πλήρη δημόσιο έλεγχο, που θα υπηρετεί αποκλειστικά το δημόσιο συμφέρον, το κοινωνικό σύνολο και την ανάπτυξη της χώρας και όχι τα κέρδη και τις επιδιώξεις των ιδιωτικών συμφερόντων.»

To Γραφείο Τύπου