Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/11/2007

Ανακοίνωση του Τμήματος Γυναικών του ΣΥΝ για το Ασφαλιστικό

Αγγίζει τα όρια της γελοιότητας η εμμονή της κυβέρνησης να προσπαθεί  να εξαπατήσει τις γυναίκες ότι με το καινούργιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, δεν θα θίξει τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα και ότι δεν θα αυξήσει τα όρια της συνταξιοδότησής τους.

Είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχουν υποταχθεί πλήρως στις νεοφιλελεύθερες επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους.

Είναι πρόσφατη ακόμη η υπερψήφιση του μοντέλου της ευελιξίας με ασφάλεια (flexicurity) από τους δεξιούς και σοσιαλδημοκράτες του ευρωκοινοβουλίου, που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τους εργαζόμενους και ιδίως τις εργαζόμενες της Ευρώπης στην φτώχεια, την ανασφάλεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Επομένως όλες οι επί μέρους αναφορές σε μέτρα που τάχα θα στηρίξουν τις γυναίκες αποτελεί καθαρή εξαπάτηση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ακόμη και η Επιτροπή για την Ισότητα των Φύλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Ο μόνος τρόπος ματαίωσης των νεοφιλελεύθερων μέτρων είναι ο αποφασιστικός αγώνας όλων των εργαζομένων γυναικών και ανδρών για την ματαίωσή τους.

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής