Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/12/2007

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις εξελίξεις στην Ολυμπιακή

Ο στόχος της κυβέρνησης επετεύχθη. Ο κ. Χατζηδάκης, θιασώτης της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής και ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Μπαρό, ομοϊδεάτης του Υπουργού, οδηγούν την εταιρεία είτε στο κλείσιμο είτε στην πώληση σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Η πολιτική της απαξίωσης των διορισμένων από την κυβέρνηση διοικήσεων και τα χρήματα που χρωστάει το κράτος στην εταιρεία έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση ώστε να εμφανίζεται «απαραίτητη» η ιδιωτικοποίησή της.

Η κυβέρνηση, συντασσόμενη πλήρως με Έλληνες και ξένους ανταγωνιστές της εταιρείας, διαπράττει ένα πολιτικό και κοινωνικό έγκλημα σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα της ελληνικής περιφέρειας. Οι καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις του κ. Χατζηδάκη για το μέλλον των εργαζομένων στην Ολυμπιακή, δεν πείθουν κανέναν. Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης ή του εργασιακού μεσαίωνα.

Καλούμε τους εργαζόμενους στην Ολυμπιακή αλλά και όλον τον ελληνικό λαό να αγωνιστούν για μια εθνική αεροπορική εταιρεία η οποία να είναι δημόσια και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού.

To Γραφείο Τύπου