Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/12/2007

ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. Δήλωση του Π.Λαφαζάνη για τις τελευταίες αποφάσεις και οικονομικές εξελίξεις.

ΠΑΡΤΥ ΜΕ ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β΄Πειραιά, αναφερόμενος στις τελευταίες αποφάσεις και οικονομικές εξελίξεις, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που διαμορφώνει έναν πραγματικό κοινωνικό εφιάλτη για τον ελληνικό λαό, ευνοεί με την πολιτική της ένα πρωτοφανές πάρτυ με τρελά κέρδη στη Σοφοκλέους, πρώτʼ απʼ όλα των τραπεζών, που ανέρχονται σε 9 δις ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του 2007.

Η κυβέρνηση, με την τρίτη κατά σειρά απόφασή της να εκτοξεύσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ, πραγματοποιεί μια μεγάλη ληστεία σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών που θα πλήξει συνολικά την ελληνική οικονομία, την ίδια ώρα που ο προϋπολογισμός του 2007 εκτροχιάζεται, προμηνύοντας μια νέα αύξηση του ΦΠΑ, τουλάχιστον, κατά 2 μονάδες. Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις του κ. Κ. Χατζηδάκη προετοιμάζουν την εκκαθάριση της Ολυμπιακής, στέλνοντας στη λαιμητόμο τους εργαζόμενους στην εταιρεία και την ελληνική περιφέρεια, τη στιγμή που ο κ. Β. Μαγγίνας εμμένει στον σφαγιασμό ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η πιο ταξική και αντικοινωνική πολιτική της μεταπολίτευσης, η οποία παραδίδει την οικονομία και τον λαό στο έλεος των τραπεζών, των πολυεθνικών εταιρειών, των κερδοσκοπικών funds και των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτήν την ώρα γίνεται, όσο ποτέ, αναγκαίο ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο ενάντια στις πολιτικές λεηλασίας και παράδοσης της χώρας, που μπορεί να εκφραστεί στην μεγάλη απεργία της 12ης Δεκεμβρίου.

To Γραφείο Τύπου