Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/12/2007

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ». Συνάντηση Αλαβάνου με γραμματείες γυναικών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ.

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με αντιπροσωπεία του κόμματος από τους Π.Λαφαζάνη, βουλευτή ΒʼΠειραιά ΣΥΡΙΖΑ, Αυγή Θεοδώση, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δ.Σαγκανά (Τμήμα Γυναικών του ΣΥΝ) συναντήθηκε σήμερα με τις Γραμματείες Γυναικών ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΕΚΑ.

Αμέσως μετά ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Είχαμε συνάντηση με την Πρόεδρο του ΕΚΑ και τις γραμματείες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ σε σχέση με την επίθεση που γίνεται από την κυβέρνηση ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους, αλλά με ιδιαίτερη αιχμή ενάντια στις γυναίκες, στους νέους και τις νέες.

Η απεργία είναι γένους θηλυκού, και πιστεύω ότι μαζικά οι γυναίκες θα πάρουν μέρος στη μεγάλη κινητοποίηση στις 12 Δεκέμβρη.

Πολλά θα μπορούσε να κάνει μια κυβέρνηση για τις γυναίκες. Να δει τις κοπέλες που δουλεύουν με stage και παίρνουν 350 ευρώ χωρίς ασφάλιση, να δει τις γυναίκες στα σούπερ- μάρκετ ή στα άλλα εμπορικά καταστήματα με την υπερεντατική δουλειά, με τα τετράωρα και με τις χαμηλές αμοιβές. Αντί γι αυτό, η σημερινή κυβέρνηση πηγαίνει τη γυναίκα στην Ελλάδα όχι στο 2020, αλλά στο 1920, διότι έρχεται και επιτίθεται σήμερα σε κεντρικά ζητήματα, όπως είναι ο χρόνος συνταξιοδότησης, το ποσό της σύνταξης, οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, κλπ.

Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες των γραμματειών των γυναικών.

Και πιστεύουμε, επειδή αυτά τα μέτρα θα περάσουν από τη Βουλή, ότι οι γυναίκες βουλευτίνες είναι πρώτα γυναίκες και μητέρες και μετά ανήκουν στο Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στο ΠΑΣΟΚ ή στη ΝΔ. Έτσι λοιπόν, έχουμε ένα μεγάλο ερώτημα για τις βουλευτίνες της ΝΔ, αν και πώς θα αντέξουν να στηρίξουν αυτή την επίθεση ενάντια στις γυναίκες εργαζόμενες και μητέρες.»

Σαλουφάκου Στάθη (Πρόεδρος του ΕΚΑ Αθήνας)

«Οι ελληνίδες εργαζόμενες μόνο προνομιούχες δεν είναι, αυτό που ζητήσαμε σήμερα ως γραμματείες γυναικών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ από τον Πρόεδρο του ΣΥΝ είναι με όλες τις δυνάμεις του, όπως θα κάνουμε κι εμείς επιτυχώς ελπίζουμε στις 12 του μήνα που χιλιάδες γυναίκες θα είναι στους δρόμους μαζί με όλους τους εργαζόμενους, να μην περάσουν τα νέα αντεργατικά και αντιασφαλιστικά μέτρα που βάζουν και πάλι στο στόχαστρο τη γυναίκα που ούτως ή άλλως είναι πρωταγωνίστρια και στην ανεργία και στη μερική απασχόληση και αντιμετωπίζουμε τριπλούς ρόλους με όλες τις δυσκολίες μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι.»

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ποσόστωση γυναικών στον νέο εκλογικό νόμο, ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε ότι «εμείς είμαστε πάντα υπέρ των θετικών διακρίσεων τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους νέους»

To Γραφείο Τύπου