Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/12/2007

Ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνος, έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με τις εξελίξεις στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ,την Ο.Α. και γενικά το δημόσιο τομέα

«Ο κ. Καραμανλής θα έπαιρνε άριστα δέκα αν ήταν πρωθυπουργός ή Εμίρης του Ντουμπάϊ. Αλλά είναι πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Επομένως δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την επίθεση που γίνεται ενάντια στο δημόσιο τομέα, δηλαδή στην περιουσία του ελληνικού λαού, με έναν Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών που δεν ξέρουμε, τελικά, αν ανήκει κάπου και σε ποιόν ανήκει, αν ανήκει σε ελληνικά χέρια, αν ανήκει στο δημόσιο, αν έχει περάσει στα αραβικά εμιράτα. Με μια Ολυμπιακή Αεροπορία όπου η κυβέρνηση παίζει το ρόλο του εκπροσώπου των επιτρόπων της Κομισιόν, αντί να διεκδικήσει την επιβίωση της δημόσιας Ο.Α. και να βάλει στη θέση του τον Επίτροπο ο οποίος για πάρα πολύ καιρό απέκρυβε τα χρέη που είχε το κράτος, το δημόσιο, προς την Ο.Α. και την εμφάνιζε ως επιδοτούμενη. Και επίσης με αυτό που γίνεται στη ΔΕΗ όπου η ιδιωτικοποίησή της και η περίφημη απελευθέρωση των αγορών, αντί να φέρει μείωση των τιμών όπως έλεγε η κυβέρνηση, σήμερα είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει τρομερά στην ακρίβεια στη χώρα μας. Εμείς καλούμε όλους του εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να δώσουμε μάχη προκειμένου να στηρίξουμε το δημόσιο τομέα από τα επικίνδυνα σχέδια της ΝΔ.»

To Γραφείο Τύπου