Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/11/2005

Αλ.Αλαβάνος: "Να δοθούν κίνητρα για τη χρήση του ποδηλάτου μέσα στις ελληνικές πόλεις"

Συνάντηση ΣΥΝ με το «Σύλλογο Φίλων του Ποδηλάτου»

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αθήνας Αλ. Τσίπρα, συναντήθηκε σήμερα με το «Σύλλογο Φίλων του Ποδηλάτου» και συζήτησε τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες που δίνει αυτό το μέσο για την κυκλοφορία μέσα στις μεγάλες πόλεις, όπως είναι η Αθήνα.

Μετά τη συνάντηση o Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Η Αθήνα και οι περισσότερες ελληνικές πόλεις είναι καθυστερημένες στο θέμα της αξιοποίησης του ποδηλάτου, σε σύγκριση με το τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη. Λόγοι οικολογικοί-η μείωση της ρύπανσης και της κατανάλωσης πετρελαίου-, λόγοι οικονομικοί-το κόστος των καυσίμων-, λόγοι υγείας-η γυμναστική με το ποδήλατο-, και τέλος λόγοι κυκλοφοριακοί-, η ελάφρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου-, επιβάλλουν να στηρίξουμε την χρήση του ποδηλάτου στη χώρα μας. Μπορούν να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως η επέκταση των ποδηλατοδρόμων, η δυνατότητα χώρων στάθμευσης για τα ποδήλατα, που δεν υπάρχει ούτε καν στους σταθμούς του μετρό κ.α.

Εμείς ζητάμε να δοθούν κίνητρα για τη χρήση του ποδηλάτου και θα στηρίξουμε πρωτοβουλίες όπως αυτές που έχει πάρει ο Σύλλογος Φίλων του Ποδηλάτου.»

Ο Χρήστος Μπελτές, μέλος του Συλλόγου Φίλων του Ποδηλάτου, τόνισε:

«Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε την εμπειρία μας σαν ποδηλάτες σε καθημερινή βάση, για το τι αντιμετωπίζουμε, ποιες είναι οι συνθήκες μέσα στις οποίες κινείται το ποδήλατο και τι μπορεί να γίνει για να διευκολυνθεί η κίνηση και η χρήση του ποδηλάτου από τον καθένα μέσα στην πόλη. Πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι ένα μεγάλο κέρδος για την πόλη.»

To Γραφείο Τύπου