Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/12/2007

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν 8 Πακιστανοί μετανάστες στο Αιγάλεω

Με αφορμή τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν 8 Πακιστανοί μετανάστες στο Αιγάλεω, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκαν 8  Πακιστανοί μετανάστες την Παρασκευή το βράδυ μέσα στο σπίτι τους στο Αιγάλεω.

Η ιδεολογία του μίσους, ο εθνικισμός και ο ρατσισμός οδηγούν πάντοτε σε αναίτια φαινόμενα βίας που δηλητηριάζουν την κοινωνία με απρόβλεπτες συνέπειες.

Έλληνες και μετανάστες δεν έχουν τίποτε να χωρίσουν, αντίθετα αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Τέτοιες ενέργειες θα βρουν απέναντί τους το δημοκρατικό αίσθημα και την αλληλεγγύη Ελλήνων και μεταναστών.

Πρέπει επιτέλους η κυβέρνηση και το Υπ. Εσωτερικών να καταλάβουν ότι, διατηρώντας ένα αντιμεταναστευτικό νομικό πλαίσιο που απαγορεύει στους μετανάστες να ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία, επί της ουσίας αφήνουν χώρο για  τέτοια φαινόμενα ρατσιστικής βίας.

Επιπλέον πολύ συγκεκριμένες ευθύνες έχει και το Αστυνομικό Τμήμα του Αιγάλεω το οποίο ολιγωρεί με προκλητικό τρόπο δεδομένου ότι στη συγκεκριμένη συνοικία έχουν σημειωθεί παρόμοια κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς χωρίς πρόκληση.

Ζητάμε από την Ελληνική Αστυνομία να πάρει τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία όλων των κατοίκων, Ελλήνων και μεταναστών, αυτής της χώρας από τέτοια φαινόμενα παράλογης βίας.

To Γραφείο Τύπου