Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/12/2007

Δήλωση Ευκλείδη Τσακαλώτου, στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ (Κοκκινο-πράσινο Δίκτυο), έκανε την παρακάτω δήλωση στη σημερινή συνεδρίαση της Π.Γ. του κόμματος:

«Η πρόθεση του Αλ. Αλαβάνου να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος είναι απόλυτα σεβαστή, για τους λόγους που επικαλέστηκε.

Η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα μπορεί να είναι μια θαυμάσια επιλογή, στο βαθμό που συνοδευτεί με την ταυτόχρονη ανάδειξη στη διεύθυνση του κόμματος μιας νέας, υπαρκτής, γενιάς στελεχών με πλούσιες πολιτικές και κοινωνικές εμπειρίες.

Το τελευταίο οφείλουμε να το  υπογραμμίσουμε, προκειμένου η «ανανέωση» να μην εξαντλείται σε μια «θεαματική», κινηματογραφική οπτική και εν τέλει στην «κατανάλωση» νέων προσώπων.

Να θυμίσουμε ότι υποστηρίξαμε τον Αλ. Τσίπρα στο Δήμο Αθηναίων, με το ίδιο πολιτικό επιχείρημα, ότι μπορεί δηλαδή να εκπροσωπήσει άξια το «πολιτικό σχέδιο» του Συνασπισμού στο πεδίο της πόλης. Κατηγορηθήκαμε γι αυτό, δεν κρυφθήκαμε πίσω από το βολικό επιχείρημα της νεότητας.

Χρειάζεται επίσης να επισημάνουμε ότι για την Αριστερά, για το Συνασπισμό τα θέματα ηγεσίας έχουν πάντα συλλογική διάσταση, όπως συλλογική λογοδοσία και αποτίμηση. Και απ΄ αυτή τη σκοπιά κρίνονται και προκρίνονται, δηλαδή με βάση το πολιτικό σχέδιο που καλούνται να υπηρετήσουν. Εξ άλλου, η παραμονή του Αλ. Αλαβάνου στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η καθημερινή συμμετοχή του στους  πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, ενισχύει την προσπάθεια να ασχοληθούμε σοβαρά με την εκπόνηση της πολιτικής για τη νέα περίοδο, την ύλη δηλαδή του 5ου Συνεδρίου μας.»

To Γραφείο Τύπου