Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/12/2007

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με τον Δήμαρχο Μοσχάτου για την παραλία του Μοσχάτου

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Αλέκο Αλαβάνο, τον γραμματέα της ΚΠΕ Νίκο Χουντή και το μέλος της ΠΓ Βαγγέλη Αποστόλου, υπεύθυνο του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης συναντήθηκε σήμερα με τον Δήμαρχο του Μοσχάτου, Ταξιάρχη Παπαντώνη, τον Αντιδήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου και την Δημοτική Σύμβουλο Βάσω Σταυροπούλου. Θέμα της συνάντησης ήταν η διεκδίκηση των 240 στρεμμάτων  της παραλίας Μοσχάτου από την «Ολυμπιακά Ακίνητα» ΑΕ και η παραχώρηση τους στον Δήμο Μοσχάτου.

Ο πρόεδρος και  οι εκπρόσωποι του Συνασπισμού τόνισαν στον Δήμαρχο και στους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Μοσχάτου ότι συμπαρίστανται στους αγώνες τους και στους αγώνες των κατοίκων της περιοχής ώστε να μην επιτραπούν εμπορικές χρήσεις  στην παραλία  του Μοσχάτου και να γίνει το σύνολο της έκτασης χώρος πρασίνου, χωρίς μεγάλες κτιριακές κατασκευές (μηδενικός συντελεστής δόμησης).

Επίσης ζητούν από την κυβέρνηση την ολοκλήρωση της Β΄ φάσης των ολυμπιακών έργων, όπως η βύθιση της υπερυψωμένης νέας παραλιακής λεωφόρου και τη μετακίνηση της προς την θάλασσα, την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων (προβλεπόμενο κανάλι) και την κατασκευή πεζοδιαβάσεων για πρόσβαση στην  παραλία, που δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

Η  κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της τις αυξημένες περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή από την κατασκευή της υπερυψωμένης λεωφόρου Κηφισού και, στα πλαίσια της υποχρέωσης αποκατάστασης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, να προσφέρει στην περιοχή και συνολικά στην Αττική ένα παραθαλάσσιο άλσος 240 στρεμμάτων.    

To Γραφείο Τύπου