Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/11/2005

Για τις δηλώσεις των κ.κ. Αλογοσκούφη και Λιάπη για την Ολυμπιακή

Δήλωση του Π.Λαφαζάνη, μέλους ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής

Ο Π.Λαφαζάνης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του κόμματος, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κ.κ. Αλογοσκούφη, Λιάπη για την Ολυμπιακή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε το ξεπούλημα, υπό την μορφή του «μεικτού σχήματος», της Ολυμπιακής Αεροπορίας σε ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία θα έχουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου της νέας Ολυμπιακής και θα αναλάβουν τη διοίκηση και λειτουργία της.

Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι βέβαιη η περαιτέρω δραματική συρρίκνωση της υπό ιδιωτικοποίηση Ολυμπιακής και η απομάκρυνση μεγάλου και απροσδιόριστου αριθμού εργαζομένων από αυτή. Οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης ότι θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι απολύτως παραπλανητικοί. Αντίθετα, είναι βέβαιον ότι οι εργαζόμενοι, τόσο αυτοί που θα παραμείνουν στην εταιρεία όσο και εκείνοι που θα υποχρεωθούν να φύγουν, θα δουν να κατακρεουργούνται τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενώ θα επέλθει μεγάλη επιβάρυνση στο ΙΚΑ.

Ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι τα κυβερνητικά σχέδια για το μέλλον της Ολυμπιακής έρχονται σε πλήρη και ριζική αντίθεση με την θέληση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, που επιθυμεί την διατήρηση και την ανασυγκρότηση του Εθνικού μας Αερομεταφορέα. Η χώρα χρειάζεται μια δημόσια Ολυμπιακή Αεροπορία, η οποία θα λειτουργεί μακριά από κομματικούς και πελατειακούς εναγκαλισμούς, ικανή να αναβαθμίσει τον εθνικό και κοινωνικό της προσανατολισμό και να διαφυλάξει τον αναντικατάστατο ρόλο της στην ασφάλεια των πτήσεων.

To Γραφείο Τύπου