Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/12/2007

Ανακοίνωση της Π.Κ. Αιγάλεω του Συνασπισμού: ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ! ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ.

Την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007 ομάδα φασιστοειδών επιτέθηκε απρόκλητα σε συνανθρώπους μας οικονομικούς μετανάστες από το Πακιστάν με στόχο να τους εξοντώσει. Η δολοφονική επίθεση έγινε μέσα στο σπίτι που κατοικούν οι Πακιστανοί εργάτες, στην οδό Πλάτωνος στο Αιγάλεω και είχε σαν αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων συνανθρώπων μας. Η αντίδραση των γειτόνων Αιγαλεωτών απότρεψε τα χειρότερα.

Η Π.Κ. Αιγάλεω του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την ρατσιστική επίθεση, όπως και κάθε εκδήλωση ρατσισμού - ανοιχτού ή συγκαλυμμένου. Ο ΣΥΝ στέκεται ενεργητικά αντίθετος στην απάνθρωπη ρατσιστική λογική, σταθερά πολέμιος στις πρακτικές εκφράσεις της.

Οι οικονομικοί μετανάστες είναι αδέρφια μας. Εμείς, παιδιά της εσωτερικής μετανάστευσης οι περισσότεροι, λαός που έχουμε ζήσει την ξενιτιά, που έχουμε "γευτεί" την ξενοφοβία, καταλαβαίνουμε πολύ καλά τον πόνο, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Μαζί αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή, μαζί μοχθούμε στον καθημερινό αγώνα για το μεροκάματο, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία. Μαζί, σαν συνάδελφοι και γείτονες, μπορούμε πολλά να κερδίσουμε, δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Το Αιγάλεω είναι εδώ και δεκαετίες πολυπολιτισμική πόλη. Γιʼ αυτό γίνεται στόχος των φασιστοειδών. Όμως λογαριάζουν λάθος. Απέναντι τους στέκεται ένα ανθρώπινο τείχος συναδέλφωσης, φιλίας και αλληλεγγύης. Ξέρουμε τον κοινό εχθρό μας. Τον ιμπεριαλισμό και τις νεοφιλελεύθερες επιλογές που εκτρέφουν τον ρατσισμό. Και θα τον νικήσουμε πάλι, όπως τον νικάμε καθημερινά.

Το Αιγάλεω θʼ αναδείχνει πάντοτε τα δυνατά στοιχεία της πολυπολιτισμικότητας του. Θα συνεχίσει να ενώνει ανθρώπους ανεξάρτητα από φυλές και κουλτούρες σʼ ένα πανανθρώπινο αγωνιστικό μέτωπο. Θα κερδίζουμε από αυτό σαν πόλη και σαν άνθρωποι.

Η δική μας νίκη είναι σίγουρη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΙΝΗΣΗ  ΑΙΓΑΛΕΩ